Jobb & karriere

- Norske ledighetstall vil falle mye

Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets tror ledigheten falt kraftig i august.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
27. august 2018 - 08.03

På fredag kommer NAVs tall for antall registrerte ledige. Her venter Nordea Markets et fall på hele 3.000 personer, men noe av fallet skyldes at ledigheten forrige måned trakk opp på grunn av at tallene ble hentet inn en uke senere enn vanlig.

«Siden antallet arbeidsledige alltid øker på denne tiden av året, bidrar dette til at ledighetstallet blir høyere. Får vi rett fortsetter trenden i ledigheten ned», skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets i dagens morgenrapport.

Ved utgangen av juli var det registrert 70.600 helt arbeidsledige hos NAV, noe som tilsvarer 2,5 prosent av arbeidsstyrken.