Jobb & karriere

- Det er ingen som får jobb

Hun fullførte mastergraden i petroleumsgeofysikk i fjor, men har foreløpig ikke blitt kalt inn til et eneste intervju. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
1. september 2018 - 12.29

DNO har invitert flere hundre studenter fra Universitetet i Stavanger til mingling på årets oljemesse i Stavanger. Emera Mostafa (30) har en mastergrad i petroleumsgeofysikk fra Universitetet i Stavanger og snittkarakter på B+. Hun fullførte graden i fjor, og har søkt mange jobber innen oljebransjen - uten hell, skriver DN.

- Det er ingen som får jobb. Sånn har det vært for alle jeg kjenner, sier Mostafa til avisen, som nå er i ferd med å fullføre en ny master i risikostyring.

- Du møter mye risiko enten det er i olje, finans eller shipping, og så videre. Det er en backup for meg. Hvis jeg får jobb innen olje og gass nå, så vet jeg ikke hvordan det er om ti år. Da kan det hende jeg står uten jobb, sier Mostafa videre.

- Det er mye voksne menn i denne bransjen altså. Og sånn vil det være i en overgangsperiode, men vi må fylle på med ny kompetanse nedenfra og opp. Nå ser vi masse jenter og gutter med kompetansen vi har bruk for i fremtiden, og de kommer til å ha en sentral posisjon senere, sier Ørjan Gjerde, sjef i DNO Norge, til avisen.