Jobb & karriere

Dette ser Jack Ma etter når han ansetter

Vil du jobbe for Jack Ma? Dette er egenskapene han ser etter.

Jack Ma - Foto: AP/NTB Scanpix

Jack Ma - Foto: AP/NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
21. oktober 2018 - 10.18

Å starte et selskap krever å ansette de riktige menneskene.  For Jack Ma, mannen bak den kinesiske tech-giganten Alibaba med over 80.000 ansatte over hele verden, er det en prosess som tok ham litt tid til å mestre, skriver CNBC.

En av Mas første regler er å unngå de «beste» menneskene og «ekspertene». Ansett folk som er klare til å lære og ikke er redd for å gjøre feil.

- Jeg hater å ansette folk som kommer som eksperter fordi det ikke er noen eksperter i fremtiden, de vil alltid være eksperter i går. Det finnes ingen beste mennesker. De beste menneskene er alltid i din egen bedrift, du trener dem til å bli best, sier Ma, ifølge nyhetsbyrået.

I boken «Alibaba: The House That Jack Ma built», skriver forfatteren Duncan Clark ifølge nyhetsbyrået at Ma foretrekker å ansette folk som ikke er toppstudenter i skolen, da han mener at toppstudentene lett blir frustrerte når de møter vanskeligheter i den virkelige verden. Ma ansetter aller helst folk med både IQ og EQ.

- Du bør ha EQ så du kan jobbe med andre, og du bør ha IQ så du vet hva du gjør, ifølge Ma.

Til slutt legger han stor vekt på det å være optimistisk.

- Hvis du ikke er optimistisk som gründer, så har du et problem, sier Ma, ifølge nyhetsbyrået.