Jobb & karriere

Én av fire i sikkerhetsbransjen har opplevd seksuell trakassering

Vel én av fire ansatte i vakt- og sikkerhetsbransjen har opplevd seksuell trakassering på jobb, ifølge en fersk undersøkelse Parat24 har gjennomført.

Foto: igorstevanovic / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: igorstevanovic / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
21. januar 2019 - 10.20

Over 2.700 ansatte i sju ulike områder som er organisert i Parat, er intervjuet i undersøkelsen om seksuell trakassering på jobb de siste fem årene.

Ansatte i politiet, Forsvaret, vakt og sikkerhet, Nav, universitet- og høgskolesektoren, tannhelse og apoteker har svart i undersøkelsen fra Parat.

De mest urovekkende tallene kommer fram i bransjen vakt og sikkerhet. Der oppgir 26,6 prosent at de har vært utsatt for seksuell trakassering på jobb de siste fem årene.

I politiet svarer 12,2 prosent av de spurte at de har vært utsatt for seksuell trakassering på jobb de siste fem årene. I Forsvaret er tilsvarende andel 8,7 prosent.

Ifølge undersøkelsen svarer over 90 prosent av respondentene i flere bransjer nei, eller vet ikke, på spørsmål om arbeidsgiver har kartlagt omfanget av seksuell trakassering siste år.

Samtidig svarer over 70 prosent i flere bransjer nei eller vet ikke på spørsmål om arbeidsgiver har varslingsrutiner eller retningslinjer for hva som skal gjøres hvis ansatte utsettes for seksuell trakassering.

(©NTB)