Jobb & karriere

Chartering Manager

Publisert: 02.05.2019
Søknadsfrist: May 19, 2019

Chartering Manager

Vil du være med på å forme vår historie med dine personlige egenskaper, kompetanse og ambisjoner? Hydro har 35 000 ansatte verden over som utvinner, produserer, former og resirkulerer verdens mest fleksible og bærekraftige metall og leverer et utall nyskapende produkter og løsninger.

Vi søker nå en handlingskraftig og løsningsorientert medarbeider til stillingen som Chartering Manager i vårt shipping-team, med ansvar for å chartre skip på vegne av Hydro.

Teamet er del av vår logistikkorganisasjon for forretningsområdet Primærmetall (PM), som har 5.000 ansatte fordelt på 16 land og en årlig produksjonskapasitet på mer enn 2 millioner tonn primæraluminium. Logistikk yter strategisk og operasjonell støtte, og sørger for frakt av 3.7 millioner tonn årlig for våre heleide smelteverk. Det gjør oss til en av Norges største shipping- og transportaktører.

Dette er en flott mulighet for deg som trives operasjonelt, trigges av det kommersielle og ønsker å bruke din kunnskap innen befraktning som Hydros ansikt utad mot skipsmeglermiljøer og rederier.

Her får du videreutvikle din forståelse for logistikkens rolle i et internasjonalt og industrielt selskap, og bidra til å befeste vår globale konkurransekraft!

Ansvarsområde

Som Chartering Manager vil du hovedsakelig ha ansvar for å dekke transportbehov med skip for varestrømmer inn og ut av de norske verkene. Noen sentrale arbeidsoppgaver vil være å:

 • Inngå, koordinere og operere sjøkontrakter og spotskipninger
 • Følge opp rederi og andre aktører for å sikre at kontraktsforpliktelser og kvalitetskrav blir oppfylt
 • Ha løpende kontakt, bygge og ivareta relasjoner med rederier, meglere og interne kunder
 • Opprettholde og oppdatere relevante markedsanalyser og delta i den strategiske shipping planleggingen
 • Ta en ledende rolle i prosjekter, anbuds- og strategiske prosesser
 • Bidra til enhetens resultater og måloppnåelse

Kvalifikasjoner

 • Minimum tre års relevant erfaring fra shipping/befraktning. Erfaring fra tørrbulk (skipsmegling, rederi eller befrakter/industri) vil være en fordel
 • Ønskelig med Master eller ingeniør-grad i økonomi/business, maritim eller logistikk. Eventuelt Bachelor grad med relevant erfaring, eller sjøgående erfaring
 • Kommersiell teft og gode forhandlingsevner
 • Utmerkede kommunikasjons- og presentasjonsevner
 • Flytende i norsk og engelsk, muntlig og skriftlig 

For å lykkes og trives i denne stillingen bør du like en dynamisk hverdag med høyt tempo og mange involverte. Du må ha stor arbeidskapasitet, være strukturert, løsningsorientert og flink til å bygge relasjoner. Andre oppfatter deg som en lagspiller med høy integritet.

Tilleggsinformasjon

Du vil jobbe fra vårt hovedkontor i Oslo. Siden du har mye kontakt med verkene og leverandører, vil stillingen medføre noe reising.

Helse, miljø og sikkerhet (HMS) er integrert i Hydro’s daglige virke. Det er vårt ansvar å beskytte våre ansattes helse og sikkerhet, og bidra til en bærekraftig utvikling i de nærmiljøene vi opererer. Vi søker derfor ansatte som vil bidra positivt til dette, gjennom sunne og bevisste HMS-holdninger og -handlinger.
Vi ber deg vennligst legge ved alle relevante vitnemål og karakterutskrifter med din søknad. Vi aksepterer kun elektroniske søknader. Søknadsbrev og CV mottas ikke på e-post.
I vår rekrutteringsprosess benytter vi oss av Semac bakgrunnssjekk.