Kuriosa

Danskene har ikke rømme - nå får de det

Et meieri i Danmark lanserer for første gang rømme på det danske markedet. Meieriet håper rømme blir en like stor suksess som den islandske skyren. 

Artikkel av: NTB
15. mars 2017 - 06.06

«Si ordet rømme til nordmenn i eksil, og de får tårer i øynene av hjemlengsel», skriver den danske avisen Politiken. Og nå kan nordmenn i Danmark og danskene selv finne produktet i butikkhyllene, når Thise meieri, i samarbeid med Q-meieriene, lanserer en lettrømme med 18 prosent fett og seterrømme med fettprosent på 35.

–Hvis det er én ting nordmenn i Danmark savner, så er det rømme. Vi importerer det fra Norge til restauranten, og vi opplever at en del nordmenn kommer til oss for å kjøpe rømme de kan ta med hjem, sier kjøkkensjef Sigurd Mo Bjørklund ved København-restauranten Naert, som serverer mange retter basert på norske råvarer.

(©NTB)