Kuriosa

Henrik Kristoffersen er superhappy

Artikkel av: NTB
4. desember 2017 - 06.19

Henrik Kristoffersen er tilfreds med både formen og teknikken om dagen. Søndag kjørte han seg opp fra 9.- til 2.-plass i storslalåmrennet i Beaver Creek.

Rælingen-alpinisten kjørte en kruttsterk finaleomgang. Til slutt havnet Kristoffersen 88 hundredels sekund bak Østerrikes storstjerne Marcel Hirscher, som tok sin første seier for sesongen.

Kristoffersen slet med vindforholdene i første omgang. Da var han 1,07 sekunder bak tyske Stefan Luitz. Likevel var pallplassen innen rekkevidde, og med solid kjøring klarte han å ta seg opp på verdenscuppallen for andre gang i vinter.

– Jeg kjører bra på ski og er superhappy med dette. I finaleomgangen kjørte jeg litt mer direkte. Man kan snakke om vær og vind, men det får man uansett ikke gjort noe med. Slikt kommer og går. I fjor hadde jeg ikke været på min side i Zagreb, men tre dager senere fikk jeg sol i Adelboden, sa Kristoffersen til NTB.

I pausen sa 23-åringen til NRK at han skulle kjøre det remmer og tøy kunne holde i finaleomgangen. Og Kristoffersen holdt sitt løfte, leverte et fyrverkeri av en omgang og tok soleklart ledelsen da han var i mål.

La om teknikken

Han ledet fortsatt da de tre beste fra første omgang gjensto. Hirscher overtok så ledelsen, mens amerikanske Ted Ligety kjørte en svak finale og kom inn et godt stykke bak Kristoffersen.

Da var det klart at Kristoffersen minst kunne få tredjeplass i Colorado. Tysken Stefan Luitz klarte ikke gjenskape magien fra første omgang og la seg på tredjeplass. Dermed ble Kristoffersen toer i sesongens første storslalåmrenn.

– Jeg la om storslalåmteknikken i sommer. Det ser ut til å fungere bra, så jeg er veldig godt fornøyd med akkurat det. Dette er vanligvis ikke en bakke jeg trives aller best i, sa Kristoffersen.

Neste helg flytter verdenscupen seg til Val d'Isère. Da står storslalåm og slalåm på programmet. Kristoffersen vant fjorårets slalåmrenn i den franske skimetropolen.

– Blir det en reprise til helgen?

– Det er alltid lov å håpe, men det må klaffe. En liten feil vil gjøre at du er langt bak. Jeg skal prøve i alle fall.

– For mye kaving

Bjørnar Neteland ble nest best av de norske alpinistene søndag. Han fikk seg en liten opptur med sin 17.-plass. Det var et byks opp fra 22.-plassen etter første omgang.

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå som nummer 21 etter første omgang, men la igjen for mye tid i bakken i den andre og falt ned én plassering.

– Jeg prøver alt jeg har i annen omgang, men det blir for mye kaving. Det blir sånn når man skal prøve å risikere, det er ikke alltid det går, at vinningen går opp i spinningen, sa Nestvold-Haugen til NRK.

Aleksander Aamodt Kilde lå på 13.-plass, 1,31 sekunder bak den tyske ledertiden, men kom på tvers av løypa i midtpartiet og tapte et lite hav av tid. Det hele endte med 26.-plass.

Marcus Monsen, Rasmus Windingstad og Kjetil Jansrud klarte ikke å komme seg inn blant de 30 beste fra første omgang. Trioen kjørte dermed ikke finaleomgangen.