Kuriosa

Bjørndalen vraket til OL

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen ble ikke tatt ut til OL i Pyeongchang. 

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
15. januar 2018 - 12.16

Bjørndalen ble ikke innstilt til OL av sitt eget forbund. Olympiatoppen har i etterkant vurdert grunnlandet for innstillingen, men valgte ikke å overprøve Norges Skiskytterforbund.

Det er første gang siden 1992 at Bjørndalen ikke blir å se på startstreken i et vinter-OL.

– Som det fremgår av uttaket, er det de første olympiske leker siden 1992 hvor Ole Einar Bjørndalen ikke blir en del av den norske OL-troppen. Det angår alle oss som er opptatt av vintersport. Bjørndalen ble ikke innstilt til uttak av idrettssjefen i skiskyting, og Olympiatoppen har i etterkant av innstillingen hatt grundige diskusjoner med ledelsen i skiskyting om uttaket, og utfordret grunnlaget for innstillingen, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø i en pressemelding.

– Foran sesongen ble det for skiskytterne lagt en tydelig plan med resultatkrav, kriterier og uttakstidspunkt, som både trenere og utøvere forpliktet seg til. Resultatene Ole Einar Bjørndalen har oppnådd individuelt i verdenscupen (18, 31, 18, 28, 46, 52, 36, 42) er ikke gode nok. Han har dessverre ikke oppnådd kravene, og det er andre løpere på laget som har prestert bedre og oppfylt kriteriene. Disse løperne fortjener naturligvis muligheten til å delta i Pyeongchang, fortsetter Øvrebø.

Bjørndalen stoppes dermed fra å delta i sitt sjette OL.

– I tillegg er det aller viktigste for Olympiatoppen og Skiskytterforbundet nå å bidra til at de uttatte medaljekandidatene i skiskyting får optimale forberedelser foran OL. Som toppidrettssjef synes jeg det er synd at Bjørndalen ikke har klart OL-kravene, slik at vi kunne ha opplevd ham på startstreken i et sjuende vinter-OL. Som tidenes vinterolympier vil han for alltid ha en stor plass i norsk idrettshistorie, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Ole Einar Bjørndalen har tatt hele åtte OL-gull i løpet av sin fantastiske karriere. Det er også blitt fire OL-sølv og én OL-bronse.