Kuriosa

Hvor bra var egentlig 2017?

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
15. januar 2018 - 06.38

Nesten halvparten av oss mener 2017 var et bra år, ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov. Men vi er mindre optimistiske på landets vegne.

På spørsmål om hvorvidt 2017 var «et godt eller dårlig år for deg personlig», svarer 46 prosent «godt». 20 prosent mener året var dårlig, mens 29 prosent svarer «verken godt eller dårlig», går det fram av en pressemelding fra YouGov.

406 nordmenn har vært med på undersøkelsen, som er gjennomført i sju land i perioden 13. til 19. desember.

Når deltakerne blir spurt om året har vært godt eller dårlig for Norge, er det 34 prosent som sier «godt». Her svarer 16 dårlig, mens 40 prosent havner midt på treet.

Og i den grad et representativt utvalg av nordmenn er i stand til å spå om året som kommer, blir det omtrent som det som nettopp er avsluttet. 39 prosent tror 2018 blir et godt år, mens 14 prosent tror det blir dårlig. 38 prosent svarer «verken godt eller dårlig» på spørsmålet om hvordan de tror dette året blir.