Kuriosa

Snø gir vanskelige kjøreforhold på Østlandet

De varslede snømengdene på Østlandet fører til vanskelige kjøreforhold mange steder.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
16. januar 2018 - 05.51

Statens vegvesen opplyser ved 5.20-tiden at deres entreprenører også melder om dårlig sikt mange steder.

– Vi har hatt alt av mannskaper ute i hele natt, og de vil fortsette utover dagen, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter. Vegvesenet ber folk kjøre etter forholdene.

– Beregn god tid

Politiet i Oslo gikk mandag kveld ut og ba folk være innstilt på at snøen kunne skape problemer i trafikken.

– Generelt bør folk være godt forberedt på forsinkelser og beregne ekstra god tid, all erfaring tilsier det, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til Aftenposten. Bymiljøetaten har forberedt seg på å brøyte og skjøre vekk store nedbørsmengder, men sier snøen kan skape problemer.

– Det kan bli enkelte avvik i normal fremkommelighet de nærmeste dagene, men vi skal jobbe på høygir for å holde Oslo fremkommelig og trygg, sier Joakim Hjertum i Veiseksjonen til NTB.

Agder og Vestfold

I Agder er flere trær og stolper blåst over veien i hele regionen, men dette hadde ved 5-tiden ikke ført til store trafikale problemer. Agder-politiet opplyser at veibanen skulle ryddes i løpet av natten.

Omtrent samtidig viste en oversikt fra Agder Energi at rundt 14.000 strømkunder på Sørlandet var uten strøm. Nesten like mange var uten strøm mandag kveld.

Strømproblemer fører også til at Vestfoldbanen er stengt mellom Skien og Larvik tidlig tirsdag.

(©NTB)