An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Kuriosa

Svensk rapduo frikjent for å ha bygget homobar på Putins eiendom i Finland

Den svenske rapduoen Far & Son er i en domstol på Åland frikjent for å ha laget en «homsebar» på den russiske presidenten Vladimir Putins finske eiendom.

Foto: AP

Foto: AP

Artikkel av: NTB
11. januar 2018 - 15.25

Det var i 2015 at Frej Larsson og Simon Gärdenfors, som utgjør rapduoen Far & Son, snekret en «homsebar» på eiendommen, som eies av den russiske stat på Åland. Den russiske stat politianmeldte saken.

I en kjennelse fra tingretten på Åland torsdag heter det at de to svenske statsborgerne er frikjent. Gärdenfors var til stede i retten. Han nektet for å ha gjort noe ulovlig. Aktoratet krevde dagsbøter.

– Det føles vidunderlig. Jeg trodde faktisk at jeg skulle bli dømt, sier Gärdenfors til Dagens Nyheter.

– Jeg er fortsatt ustraffet og nå skal vi kjøpe champagne og forsøke å få tak i russisk kaviar, sier han videre.

I rapduoens fjernsynsprogram «Samhällsjudo» ble det vist et innslag fra festen i Putins hage i Saltvik på Åland. Etableringen av en «homsebar» var ment som en kommentar til den russiske statens homofiendtlige lovverk, forklarte de.

Bygningen de snekret sammen var for øvrig inspirert av homsebaren The Blue Oyster Bar fra Politiskolen-filmene.

– Dette er rent og skjært hærverk, sa Russlands konsul på Åland, Mikhail Zubov da Russland leverte politianmeldelsen i september 2015.

Eiendommen har vært på russiske hender siden 1947.

(©NTB)