Kuriosa

Toppidrettssjefen: – Vi er godt rustet foran OL

Toppidrettssjef Tore Øvrebø står fast på målsettingen om 30 OL-medaljer og sier bredden i flere norske tropper lover godt før vinterlekene i Sør-Korea.

Tore Øvrebø. Foto: NTB Scanpix.

Tore Øvrebø. Foto: NTB Scanpix.

Artikkel av: NTB
24. januar 2018 - 17.05

Øvrebø var den første til å innrømme at det var et hårete mål han kunngjorde da vintersesongen så vidt var i gang i november: Norge skal ta 30 OL-medaljer, ti av dem gull, i Pyeongchang.

Etter hvert som vinteren har gått, har også norske utøvere i mange vinteridretter levert resultater. Senest sist helg der det ble tolv verdenscupseirer, ytterligere ti pallplasser og to VM-gull i skiflyging.

– Vi kjenner fortsatt på at det er en tøff målsetting. Det har vært en flott forvinter og også veldig bra etter jul. Så det er mange lag med stor bredde og flere utøvere som er med i toppen. Samtidig er det utøvere fra andre nasjoner som har mindre konkurranse og press internt, og som dermed har anledning til å prikke inn formen, så det blir spennende å se hvordan det slår ut, sier Øvrebø til NTB.

– Vi tror bredden vi har i en del av lagene gjør oss veldig godt rustet, oppsummerer han.

Onsdag ble det siste store, norske OL-uttaket presentert av Olympiatoppen. Øvrebø er ikke spesielt bekymret over at mangeårige stjerner som Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug ikke blir med til Sør-Korea.

– Vi ser jo et generasjonsskifte, men det er ikke slik at alle gir seg på én gang. Og i langrenn og skiskyting synes jeg jammen at det har vært bra overlapp også, sier toppidrettssjefen.

(©NTB)