Kuriosa

Foles og Eagles vant ellevill Superbowl

Det var en ellevill angrepsfest da Nick Foles og Philadelphia Eagles vant Superbowl for første gang med 41-33 over Tom Brady og hans New England Patriots.

Philadelphia Eagles quarterback Nick Foles under Super Bowl 2018. AP Photo

Philadelphia Eagles quarterback Nick Foles under Super Bowl 2018. AP Photo

Artikkel av: NTB
5. februar 2018 - 06.13

Brady er superstjernen som lørdag for tredje gang ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller (MVP), som søndag skulle bli første NFL-spiller med seks superbowlseirer. Foles var reserven ingen hadde tro på. Da quarterback Carson Wentz ødela korsbåndet i desember, ble laget avskrevet av alle. Det Foles har gjort siden kan bare kalles et eventyr.

Søndag hadde han 373 pasningsyards og kastet tre touchdownpasninger. Han ble også den første quarterback i Superbowls 52-årige historie som har tatt imot en touchdownpasning. Det var liten tvil om at han skulle kåres til kampens MVP.

– Vi gikk bare ut for å spille fotball. Vi har en god gruppe med spillere, gode trenere, og jeg følte meg trygg og rolig, sa Foles etterpå.

Tom Brady noterte fabelaktige 505 pasningsyards (ny superbowlrekord), men lyktes ikke slik han pleier i de avgjørende øyeblikkene, og det var han som mistet ballen da finalen i praksis ble avgjort drøyt to minutter før slutt.

Lenge gjorde angrepsspillerne som de ville, og aldri har lagene i en sluttspillkamp til sammen produsert så mange angrepsyards (613 for Patriots, 538 for Eagles). Først da Brady skulle regissere et siste, kampavgjørende angrep, sto Eagles-forsvaret opp og viste seg fram. Brandon Graham taklet ham med kastarmen ute, og Derek Barnett tok den løse ballen.

– Det var bare å fortsette å prøve. Til slutt nådde jeg fram, sa Graham, som sto for kampens første og eneste «sack» (takling av quarterbacken med ballen).

En eneste gang i løpet av kampen måtte et lag sparke fra seg ballen fordi det ikke klarte å flytte den 10 yards framover på tre forsøk.