Kuriosa

Historisk Bjørgen tok bronse på lagsprinten med Falla

Marit Bjørgen ble tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL med bronse på lagsprinten onsdag.

Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen under OL i Pyeongchang. Foto: NTB Scanpix.

Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen under OL i Pyeongchang. Foto: NTB Scanpix.

Artikkel av: NTB
21. februar 2018 - 11.44

Hun og Maiken Caspersen Falla måtte imidlertid nøye seg med bronse på lagsprinten som ble vunnet av USA, mens Sverige tok sølvet.

Bjørgen kunne blitt tidenes vinterolympier med OL-gull onsdag, men de norske kvinnene måtte gi tapt for både USA og Sverige som tok sølvet.

Bronsen gjør likevel at Bjørgen, med sine 14 OL-medaljer, er tidenes mestvinnende vinterolympier. På tremila får hun sjansen til å bli tidenes vinterolympier ved å gå forbi skiskytter Ole Einar Bjørndalen.

Kamp mot USA og Sverige

Finaleheatet onsdag ble en kamp mellom Norge, USA, Sverige.

Bjørgen, som gikk førsteetappen, tok initiativet umiddelbart i finalen. Hun gikk først over den første bakketoppen og prøvde å riste av seg konkurrentene på den andre runden.

Sverige og USA var de eneste som ikke måtte gi luke på Bjørgens tredje runde, og Maiken Caspersen Falla fortsatte hardkjøret på sin etappe.

Til slutt var det tydelig at medaljene sto mellom USA, med Kikkan Randall og Jessica Diggins, Sverige med Charlotte Kalla og Stina Nilsson, samt Norge.

Nestenuhell like før mål

Bjørgen fortsatte hardkjøret, men slet med å riste av seg henholdsvis Randall og Kalla. Dermed gikk Diggins, Nilsson og Falla samlet ut på den siste etappen. Falla prøvde å trykke til ordentlig i det harde partiet, men til slutt var det Diggins og Nilsson som kom inn på oppløpet først.

På vei ned den siste bakken før mål var Falla og Nilson nær ved å falle, men begge de to maktet å holde seg på skiene. På oppløpet var Falla sjanseløs, mens Diggins spurtslo Nilsson om gullet.

(©NTB)