Kuriosa

I kveld sender Musk Tesla-en sin ut i verdensrommet

Elon Musks personlige Tesla blir med i lasten når SpaceX tirsdag klokken 19.30 norsk tid sender opp verdens kraftigste romrakett, Falcon Heavy.

Elon Musks Tesla. Foto: Elon Musk/Instagram via AP

Elon Musks Tesla. Foto: Elon Musk/Instagram via AP

Artikkel av: NTB
6. februar 2018 - 11.36

Raketten er 70 meter lang og utviklet med tanke på å frakte mennesker til månen og Mars. Men før den tid må raketten testes.

Det skjer klokken 13.30 lokal tid ved Kennedy Space Center i Florida. I lasterommet står en Tesla Roadster fra 2008, en av SpaceX- og Tesla-gründer Elon Musks private biler. I førersetet sitter en dukke ved navn Starman, iført hvit romdrakt.

– Falcon Heavy sender en bil til Mars, tvitret Musk mandag.

Det er riktig nok en forenkling, siden den røde bilen ikke skal til den røde planeten. Bilen skal gå i en elliptisk bane som på et tidspunkt vil være ganske nøyaktig midt imellom Mars og sola. Musk har sagt at bilen vil kunne være i rommet i flere milliarder av år.

Han advarer mot at mye kan gå galt Men spennende blir det uansett, har Musk sagt, og oppfordrer folk til å ta turen til Florida for å se på oppskytingen. Opptil 100.000 tilskuere er ventet, skriver Florida Today. Oppskytingen sendes også direkte på SpaceX' nettsted.

Falcon Heavy setter etter oppskytingen kursen tilbake mot jorda og skal forsøke å gjennomføre verdens første triple landing. Heavy Falcon setter skal lande på droneskipet Of Course I Still Love You i Atlanterhavet, skriver Space.com. De to bærerakettene skal lande på Cape Canaveral-basen.

Falcon Heavy er den kraftigste raketten som er bygget siden Apollo-programmet ble avsluttet på 70-tallet. (©NTB)