Kuriosa

Maren Lundby utklasset alle - tok sitt første OL-gull

Maren Lundby sikret gullet i kvinnenes OL-hopprenn i Pyeongchang. Den norske formhopperen tok gullet foran tyske Katharina Althaus.

Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Artikkel av: NTB
12. februar 2018 - 15.57

Japanske Sara Takanashi knep bronsemedaljen i rennet.

Lundby ledet foran Althaus og Takanashi etter første omgang. Den norske 23-åringen strakte seg til 105,5 meter i sitt første hopp, noe som holdt til en knapp ledelse foran Althaus.

I finaleomgangen landet Lundby på hele 110 meter, noe som holdt til 264,5 poeng totalt. Hun var 12 poeng foran sølvvinneren. Juryen gikk ned på farten før Althaus skulle hoppe, og ytterligere ned en avsats da Lundby skulle utfor.

Hoppbakken i Pyeongchang er godt skjermet for vinden, noe som ga relativt stabile vindforhold i starten av mandagens renn. Mot slutten av 1. omgang ble det imidlertid tyngre forhold, noe som gjorde at hopperne måtte tåle mange pauser underveis. Trenden fortsatte inn i finaleomgangen, men det ble etter hvert litt bedre mot slutten av rennet.

Verdenscupleder Lundby taklet uansett pausene og forholdene bra. Til slutt kunne hun juble for karrierens første mesterskapsgull, noe som var spesielt imponerende etter det stygge fallet hun hadde på trening søndag.

- En stor norsk dag, dette. Fantastisk. Maren viste utrolig mental styrke, konstaterte Jørn Sundby og Kjetil Strandbråten i TVNorges kommentatorboks.

Silje Opseth endte på en fin 16.-plass i OL-rennet, hennes beste internasjonale plassering i karrieren (i vintersesong) så langt. Hun landet på 89,5 meter i sitt førstehopp. Det holdt til foreløpig 18.-plass. I finalen strakte hun seg til 91,5 meter og hoppet seg dermed opp to plasser på resultatlisten.

(©NTB)