Kuriosa

OL: Curling-gutta stiller med 14 buksepar

(AP Photo/Keystone/ Georgios Kefalas)

(AP Photo/Keystone/ Georgios Kefalas)

Artikkel av: NTB
12. februar 2018 - 07.18

I kjent stil tar Thomas Ulsrud og hans curlinglag på seg fargerike bukser og gjør seg klar til OL-innsats. Medaljekampen tror de blir tøffere enn noen gang.

Laget er uforandret fra det som tok sølv i Vancouver-OL i 2010 og 5.-plass i Sotsji for fire år siden. Men nivået i verdenstoppen er blitt bedre de siste årene.

Norge går likevel for gull – og håper som vanlig å sjarmere med sine kreative buksevalg med sprikende farger.

– Vi har i hvert fall sikret oss så vi har bukser til alle innledende kamper, eventuelle tiebreak og sluttspillet. I tillegg har vi to dager med trening i starten. Så det blir vel omtrent 14, det, sier den hovedansvarlige for curlinglagets bukser, Christoffer Svae, til NTB.

Det ryktes at laget skal stille i bukser med et spesielt valentines-design på selve valentinsdagen 14. februar. Men noen smakebit får ikke pressen ennå.

Gull i blikket

Heller ikke skip Thomas Ulsrud (46) har sett alle de nye buksene, men han sier han gleder seg til å få dem på seg. Den rutinerte curlingspilleren er i OL for tredje gang, og drømmen er den samme som før; å stå igjen med gullmedalje rundt halsen.

– Når vi fire stiller til start, går vi alltid for gull. Men oppi det hele så skal vi være litt realistiske. Det er mange tøffe konkurrenter her, og særlig Sverige og Canada er vanskelige å slå. Vi er fornøyd med medalje, men vi stiller ikke med lua i hånda. Vi prøver å ta gull, sier Ulsrud, som spiller sammen med Svae, Torger Nergård og Håvard Vad Petersson.