Kuriosa

Usain Bolt har tempoproblemer

Usain Bolt, verdens raskeste mann, sliter med tempoproblemer i sitt forsøk på å bli profesjonell fotballspiller. Han er også nervøs før fredagens debutkamp.

AP Photo

AP Photo

Artikkel av: NTB
29. august 2018 - 06.59

Bolt trener med den australske klubben Central Coast Mariners, som har gitt ham en sjanse til å vise at han kan spille i A-ligaen. Fredag skal han i aksjon i en internkamp mot klubbens amatører. Det ventes 12.000 tilskuere til kampen, og den blir også TV-overført.

– Jeg vet at jeg kommer til å gjøre feil, og det er helt sikkert at jeg kommer til å være nervøs. Men jeg regner også med at min stolthet vil presse meg til å prestere, sier supersprinteren.

Han har ikke imponert med utholdenhet på treningene, og han innrømmer glatt at tempoet er et problem for ham.

– Det mest utfordrende for meg er alle retningsendringene. Jeg er vant til å spurte for fullt over en strekning og så slappe av. Her er det stopp og start hele tiden. Det er veldig uvant for meg, sier han.

Gir seg ikke

Han har ingen planer om å gi opp fotballdrømmen.

– Det handler om å trene og bli vant til både systemet og hvordan jeg skal utføre det. Jeg har tid, og jeg kommer til å fortsette å presse for å få det til.

Bolt fikk ikke kontrakt med Strømsgodset da han trente med drammensklubben tidligere i sommer, men Mariners har gitt ham beskjed om at han er velkommen på trening så lenge han ønsker. Både han og klubben håper at han skal vise seg som A-ligamateriale innen sesongstarten i slutten av oktober.