Kuriosa

Soldater sendt til Norge uten vinterklær

Det nederlandske forsvaret glemte å kjøpe varme vinterklær til soldatene som deltar under NATO-øvelsen i Norge i oktober, ifølge Aftenposten.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
27. september 2018 - 05.51

Soldatene må selv gå i butikken for å handle klær som kan stå imot det norske høstværet.

Saken ble tatt opp under en spørretime i den nederlandske nasjonalforsamlingen tirsdag, ifølge Aftenposten. Politikerne i de fleste andre partiene reagerte med vantro på nyheten som ble avslørt av avisen De Telegraaf.

Statssekretær Barbara Visser måtte forsikre både regjeringspartiene og opposisjonspartiene om at de tusen soldatene som skal delta på NATO-øvelsen Trident Juncture, ikke må betale for nye klær. Men de må selv gå i butikken og kjøpe dem, og får et forskudd på 1.000 euro, rundt 9.500 kroner.

Det nederlandske forsvaret sender regelmessig marinesoldater og elitestyrker til vintertrening i Norge. Det er derfor pussig at forsvaret tilsynelatende hadde glemt at temperaturen i de norske fjellene fort går under frysepunktet på høsten.

(©NTB)