Kuriosa

Østlandet fikk mer regn i helga enn i juni og juli totalt

I hele juni og juli falt det til sammen 78,1 millimeter regn på Tryvannshøgda i Oslo. Lørdag og søndag regnet det 98,2 millimeter.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
13. november 2018 - 06.14

Det ligger an til kontrastenes år for nedbørstallene i Norge.

– I sommer falt det mindre regn enn normalt, mens både lørdag og søndag havnet på topp fem-listen over våteste novemberdager siden Meteorologisk institutt startet målinger på Tryvann i 1943, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til Aftenposten.

En melding instituttet la ut på Twitter viser at Nordmarka i Oslo var helgas nedbørsversting i Norge med 138 millimeter regn, etterfulgt av Åmli og Gjerstad i Aust-Agder, begge med rundt 116 millimeter regn.

(©NTB)