Kuriosa

Så mye vil folk ha betalt for å deaktivere Facebook

Foto: Richard Drew/AP

Foto: Richard Drew/AP

Artikkel av: Martine Holøien
4. mars 2019 - 14.50

Facebook har for øyeblikket en markedsverdi på 463 milliarder dollar. Men hva er Facebook verdt for deg?

En studie publisert i januar viser ifølge CNBC at medianverdien for å deaktivere sin Facebook for fire uker, var rundt 100 dollar i måneden, tilsvarende om lag 859 kroner, ifølge økonomiprofessor ved Stanford University og medforfatter av studien, Matthew Gentzkow.

Han legger til at det imidlertid er stor spredning blant deltakerne i studien, varierende fra 0 til 100 dollar i måneden, der noen også mente at de ikke kunne bli betalt nok for å deaktivere Facebook for fire uker. 51 prosent av deltakerne var villige til å deaktivere for mindre enn 102 dollar, eller 876 kroner, i måneden.