Kuriosa

Børsen blir frimerke

Frimerket er for brevsendinger med tykkelse 2-7 cm opp til 350 gram og koster 50 kroner.

Frimerkedirektør Halvor Fasting (til venstre) og Per Eikrem, direktør for kommunikasjon, marked og stab i Oslo Børs, viser fram frimerket som gis ut for å markere børsens 200 år. Foto: Morten Lysebakke Lyse

Frimerkedirektør Halvor Fasting (til venstre) og Per Eikrem, direktør for kommunikasjon, marked og stab i Oslo Børs, viser fram frimerket som gis ut for å markere børsens 200 år. Foto: Morten Lysebakke Lyse

Artikkel av:  Redaksjonen
10. april 2019 - 15.58

11. april utgir Posten et eget frimerke i forbindelse med Børsens 200-årsjubileum. Verdien på frimerket er 50 kroner, fremgår det av en pressemelding.

– Femti kroner er den høyeste verdien som utgis i år, og vi syntes det var riktig at Børsen som en tung og viktig aktør skulle brukes til frankering på litt tyngre brev, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Med et opplag på 805.000 børsfrimerker blir «børsverdien» 40,25 millioner kroner første «noteringsdag» 11. april.

Jubileumsfrimerket for Oslo Børs er nummer 2004 i rekken og er designet av Jørn O. Jøntvedt.