Kuriosa

Slik har du aldri før sett verdens beste sjakk-spillere

Magnus Carlsen stiller opp i ellevill konkurranse

Foran fra venstre: Levon Aronian (Armenia), Magnus Carlsen (Norge), Viswanathan Anand (India), Fabiano Caruana (USA). Bak fra venstre: Wesley So (USA), Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike), Alexander Grischuk (Russland), Shakhriyar Mamedyarov (Azerbajian), Ding Liren (Kina), Yangyi Yu (Kina). Foto: Lennart Ootes.

Foran fra venstre: Levon Aronian (Armenia), Magnus Carlsen (Norge), Viswanathan Anand (India), Fabiano Caruana (USA). Bak fra venstre: Wesley So (USA), Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike), Alexander Grischuk (Russland), Shakhriyar Mamedyarov (Azerbajian), Ding Liren (Kina), Yangyi Yu (Kina). Foto: Lennart Ootes.

Artikkel av: Stian Jacobsen
6. juni 2019 - 13.14

Fredag 7. juni skal Magnus Carlsen, Vishy Anand, Fabiano Caruana og syv andre sjakkmestre prøve seg som konkurransekokker, under veiledning av kandidatene til Årets kokk 2019.

Oppgaven er å lage den mest smakfulle konkurranseretten, basert på norsk laks og norske vårgrønnsaker.

Sjakkmat-konkurransen er et samarbeid mellom Norway Chess og Stiftelsen Årets kokk (tidligere Bocuse d’Or Norge). Målet er å føre konkurransemennesker på tvers av disipliner sammen for å samarbeide, lære av hverandre og inspirere hverandre.

Det er sjakkspillerne som skal i ilden mot hverandre, mens kokkene skal være lagledere og veilede dem på konkurransekjøkkenet. Maten bedømmes av et dommerpanel bestående av en sjakkmester og tre Bocuse- og Michelin-kokker.

Om konkurransen

Hvert lag får fersk norsk laks, norske vårgrønnsaker, meieriprodukter og tørrvarer.  I alt har de 15 minutter på å diskutere hva de skal lage og 45 minutter på å tilberede maten, for så å servere den på tallerkener til konkurransens fire dommere.

De ti sjakkmestrene som skal utfordre hverandre på konkurransekjøkkenet er Magnus Carlsen (Norge), Fabiano Caruana (USA), Shakhriyar Mamedyarov (Azerbajian), Ding Liren (Kina), Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike), Viswanathan Anand (India), Alexander Grischuk (Russland), Levon Aronian (Armenia), Wesley So (USA) og Yangyi Yu (Kina).