Kuriosa

En av verdens største yachter er i Oslo

Den 141 meter lange superyachten Yas har ankommet Oslo. Båten er en av verdens største og dyreste yachter.

Den 141 meter lange Swift 141 yachten Yas, er en av verdens dyreste yachter. Her har den ankommet Oslo havn. Yachten, som har plass til 60 gjester, eies av sheikh Hamdan bin Zayed al Nahyan og hadde en prislapp på 180 millioner dollar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den 141 meter lange Swift 141 yachten Yas, er en av verdens dyreste yachter. Her har den ankommet Oslo havn. Yachten, som har plass til 60 gjester, eies av sheikh Hamdan bin Zayed al Nahyan og hadde en prislapp på 180 millioner dollar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
16. juli 2019 - 20.43

Yas er bygget på skroget til en nederlandsk fregatt.

ADM Shipyards fra Abu Dhabi bygde om yachten. De startet arbeidet i 2011, og båten sto klar til levering i 2015.

Yachten eies av den fremtredende politikeren og kongelige Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan fra De forente arabiske emirater. Han er for tiden øverste leder i Abu Dhabi.

Det er plass til 60 gjester og et mannskap på 56 om bord, ifølge nettstedet Yacht Charter Fleet. Prislappen for luksusen er angivelig på 180 millioner dollar, som tilsvarer 1,5 milliarder kroner, ifølge Super Yacht Fan.

Det er ikke kjent hvem som er om bord, eller hvorfor den er i Oslo.

(©NTB)