Kuriosa

Her gir politiet mest smekk på pungen for urinering

Sørvest politidistrikt dro inn den største summen på «tissebøter» i fjor, mens flest ble tatt for å urinere offentlig i Kristiansand.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Artikkel av: NTB
13. juli 2019 - 15.25

Det viser en kartlegging som Stavanger Aftenblad har gjort.

Oslo og Troms er utelatt, ettersom de ikke hadde tilgjengelige tall.

Hele 155 personer ble bøtelagt for offentlig urinering i Sørvest politidistrikt i 2018. Ettersom samtlige måtte ut med 4.000 kroner i bot hver, tjente staten totalt 650.000 kroner i «tissebøter» i dette distriktet alene.

Per 1. juli 2019 ligger årets tall tett opp mot fjorårets. Så langt er 75 personer tatt på fersken i urinering offentlig.

Om man ser på antall bøter per innbygger, er det imidlertid Agder politidistrikt som topper statistikken. I Kristiansand ble det gitt 60 forelegg i fjor, mens 31 personer er tatt for offentlig urinering så langt i år. Bergen troner andreplassen på listen. Her fikk 54 personer «tissebøter» i fjor, mens hele 39 personer er tatt så langt i år.

– Folk vi tar er i all hovedsak berusede mennesker i helgen som ikke finner andre måter å urinere på, sier politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen i Stavanger.

Satsen for offentlig urinering varierer mellom distriktene. I Sørvest politidistrikt økte forelegget til 6.000 kroner i april 2019. Politidistriktet har tjent rundt 400.000 kroner så langt i år, og har dermed dratt inn den største summen i «tissebøter» i hele landet.

(©NTB)