Livsstil

Verdens dyreste Champagne

Verdens dyreste Champagne koster 34 tusen flaska. Men du må ut med nesten en halv million om du vil kjøpe den.

Artikkel av: Sverre Rørvik Nilsen
20. mars 2008 - 15.58

Perrier-Jouet 2000 Belle Epoque champagne , verdens dyreste champagne legges ut for salg i dag, til en pris like over 34.000 kroner. Den selges kun en 12-pakke, til den nette pris like over 400.000 kroner. Dette melder Pernod-Ricard via AFP.

Flaskene er naturlig nok forbehold de superrike (anslått av flyselskapet Million-air til å være 800.000 personer), og den vil bli solgt hovedsaklig i USA, Storbritannia, Japan, Kina, Russland, Sveits og Frankrike.

Hver kjøper kommer å henter flaskene personlig, og møter kjellermester Herve Deschamps for personifisering av de rådyre flaskene. En sukker og vinkombinasjon gir flaskene en spesielle smak.

Den tidligere rekorden hadde Dom Perignons 2005, for like under 100.000 kroner for magnumutgaven (3 liter). Flasken er mulig å kjøpe på diverse overklasseklubber verden over, blant annet i London, New York og Moskva.

Pressemeldingen i sin helhet.