Livsstil

Norsk sprinter kan bli søkkrik

Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure har undertegnet en superavtale med Nike. Så mye kan han tjene.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
24. april 2008 - 14.51

Den norske sprinteren Jaysuma Saidy Ndure har skrevet en internasjonal superavtale med Nike, bekrefter hans manager Daniel Wessfeldt overfor Finansavisen.

- Avtalen er utformet slik at Jaysuma kan vokse i den. Det betyr at det ikke er noen mulighet for at han har gjort en dårlig avtale uansett hvor bra han gjør det, sier Wessfeldt, som ikke vil ut med det eksakte beløpet.

Avtalen går over minimum fem år og er prestasjonsavhengig. Med medaljer i OL eller VM kan han innkassere flere titalls millioner kroner over denne perioden, skriver avisen, som viser til den svenske tresteghopperen Christian Ohlssons avtale med Nike.

Denne skal ifølge svensk presse være verdt 40 millioner kroner over åtte år.

Finansavisen skriver imidlertid at en OL-vinner kan tjene langt mer - kanskje opptil 100 millioner kroner over avtalens løpetid. Samtidig presiseres det at Ndure fortsatt har et stykke frem til edelt metall.

Ndure har til i dag vært tilknyttet Friidrettsforbundets sponsoravtale med DNB Nor.