Livsstil

To nye Stordalen-hoteller i Tromsø

- Det er alltid rom for gode hotellkonsepter. Med disse to produktene gjør vi kaken større, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Petter Stordalen. Foto: Scanpix

Petter Stordalen. Foto: Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
7. september 2011 - 07.30

Nordic Choice Hotels går fra tre til fem hoteller i Tromsø sentrum, og øker sin kapasitet fra 302 til 732 rom. I 2013 åpner Nordic Choice selskapets tredje Xpress-hotell drevet av Comfort-kjeden. Året etter åpner Tromsøs største konferansehotell og foreløpig siste tilskudd til Clarion-kjeden.

- Vi håper hotellene skal tiltrekke seg flere turister og konferanser som frem til nå ikke har vært mulig å gjennomføre i byen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

De to hotellene retter seg mot to ulike segmenter. På Strandtorget skal Nordic Choice Hotels drive Tromsøs største konferansehotell. Hotellet får 270 rom, minimum 12 konferanse- og møterom, i tillegg til en storsal på minimum 800 m2. Hotellet tegnes av internasjonalt anerkjente Niels Torp arkitekter.

- Konferansemarkedet er et område i sterk vekst, og med stort potensial også utenfor Tromsø. Clarion skal levere en førsteklasses hotellopplevelse for gjester med sans for utsøkt kvalitet, i alt fra design og interiør til service, sier Silseth.

I tillegg åpner Comfort Hotel Xpress, et lavpriskonsept med døgnpriser fra 299 per rom. Det første Xpress-hotell ble åpnet i Oslo i januar 2011. Comfort Hotel Xpress skal inngå i Meierikvartalet, med 50 butikker fordelt på 10 000 kvm kjøpesenter vegg i vegg.

Nordic Choice Hotels går inn med en samlet investering sammen med partnere på 700 millioner kroner. Hotelledelsen er ikke bekymret for overetablering.

- Konkurranse er bra for oss, og det er bra for Tromsø. Det er alltid rom for gode hotellkonsepter. Med disse to produktene gjør vi kaken større. Der mange leter etter Nord-Norges fremtid langt til havs, er vi mer opptatt av det som skjer på land. Vi tror kurs, konferansenæring og turisme er viktig for Tromsøs fremtid, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.