Livsstil

Dette bør du få med deg i Las Vegas

Las Vegas er ikke bare spill og gambling. Det er en pulserende by du bør oppleve minst én gang i livet. HegnarOnline viser deg hva du bør oppleve.

Las Vegas.

Las Vegas.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
2. desember 2011 - 14.08

Las Vegas er for mange synonymt med utdrikkingslag, glitter, neonlys og gambling. Bjørnar Thomassen i Nordmanns-Reiser sier til HegnarOnline at reisemålet har enormt mye å by på. Du trenger slett ikke å være en gambler for å trives i ørkenbyen

-Las Vegas er jo en av verdens desidert tøffeste byer, og en by jeg anbefaler alle å besøke én gang i livet. I motsetning til hva mange nordmenn tror, behøver man ikke å være interessert i spill og gambling for å la seg fascinere av Las Vegas, sier Thomassen til HegnarOnline.

-De største artistene har alltid med Las Vegas på turnéplanen sin, så om man er der noen dager skal man ha skikkelig uflaks om man ikke kan gå på en konsert med en av de virkelig store artistene. I tillegg er byen et mekka for andre typer show og underholdning, som for eksempel Cirque du Soleil-showene som går på veldig mange av hotellene, sier Thomassen til HegnarOnline.

-Jeg vil spesielt trekke frem "Mystere"-showet, som går på Treasure Island-hotellet. Dette er underholdning, show og akrobatikk for store og små, sier Thomassen.

Las Vegas kan være den billigste hotellbyen i verden, eller den dyreste hotellbyen i verden. Prisene varierer innenfor et lite geografisk område, og også fra ukedag til helgedag.

-I den absolutt rimeligste kategorien finner vi Imperial Palace. Dette hotellet ligger meget sentralt til, midt på The Strip, og her kan man få hotellrom helt ned i 200 kroner midt i uken. Ulempen er at hotellområdet framstår som noe utdatert og slitt, men om man bare vil se litt av Vegas-glamouren på sparebluss er dette et meget godt alternativ, sier Thomassen til HegnarOnline.

Bjørnar Thomassen pleier å anbefale de som reiser til Las Vegas for første gang å legge litt ekstra i hotelloppholdet siden man får så mye for pengene.

-Blant de nyeste hotellene langs The Strip er Wynn og Encore-hotellene. Der får man store, nye og moderne rom, gjerne med vinduer som strekker seg fra gulv til tak, og man føler virkelig at man lever luksuslivet. Her kan man få rom midt i uken til 1.100-1.200 kroner, og det er et røverkjøp i forhold til hva man får for pengene, også sammenlignet med andre amerikanske storbyer, sier Thomassen.

-Et hotellalternativ som jeg anbefaler til mange som vil spare litt, men samtidig oppleve litt luksus, er å booke seg inn på en juniorsuite hos Signature at MGM Grand. Denne kan man få for rundt 800 kroner midt i uken. Hotellet ligger sentralt til, bak MGM-hotellet sør på "The Strip", sier Thomassen.

-Hvor mye koster en flybillett til Las Vegas?

-Fly kan man få ned til rundt 5.000 kroner i lavsesongen, mens det koster nesten dobbelt så mye i høysesongen, altså skoleferien. En ting mange velger å gjøre er å fly til Las Vegas og hjem fra en annen by, for eksempel Los Angeles eller San Francisco. Du kan leie en bil fra rundt 2.000 kroner i uken, og det er ingen ekstra gebyrer for å levere leiebilen i en annen by enn man henter den ut i, sier Thomassen til HegnarOnline.

I Las Vegas er det mange fascinerende gratisopplevelser. Ta deg tid til å vandre rundt og titte på alle de fantastiske hotellene som er bygget de siste årene. Bare det å se en hotellobby med et kjempestort akvarium, eller løveunger på utstilling er en "Only in Vegas"-opplevelse. Det spektakulære vannshowet som går hver halvtime om kvelden utenfor Bellagio-hotellet er også gratis.

-Jeg anbefaler også alle som ikke er særlig høyderedde å ta turen opp i Stratosphere Tower, nord på hovedgaten, The Strip. Dette koster riktignok 12 dollar, men dersom du er betalende lunsjgjest i restauranten som ligger i toppen av tårnet får du heisturen opp gratis, sier Thomassen.

-Når du først er i Las Vegas bør du også unne deg en flytur eller helikoptertur over Grand Canyon. Flyturer, hvor du hentes på hotellet tidlig om morgenen og returnerer om kvelden, koster under 2.000 kroner pr. person, og dette inkluderer også landing i Grand Canyon, med en enkel lunsjservering, sier Thomassen.

-Ikke mange forbinder ørkenbyen Las Vegas med vannsport, men den beste Las Vegas-opplevelsen for meg er likevel å kjøre 45 minutter ut av byen i retning mot Hoover Dam, og følge skiltingen til Lake Mead Marina. Her kan man leie seg båter eller vannscootere, og komme helt kloss opptil Hoover-Dammen. Med 45 grader i luften og 30 i vannet er det en fantastisk herlig opplevelse å fyke over vannet i 80 kilometer i timen på en leid vannscooter, avslutter Thomassen.

Her kan du lese mer om:

Mysterè-showet

Vannfontenene på Bellagio

Vannscooter/båtutleie ved Lake Mead