Livsstil

Ensemble Ernst kåret til årets utøver

Ensemble Ernst med kunstnerisk leder Thomas Rimul er kåret til årets utøver.

Ensemble Ernst: Foto: +3dB Records (Plateselskap)

Ensemble Ernst: Foto: +3dB Records (Plateselskap)

Artikkel av: Stein Ove Haugen
11. desember 2011 - 08.13

Ensemble Ernst med kunstnerisk leder Thomas Rimul er kåret til årets utøver av Norsk Komponistforening. De får prisen for sitt oppriktige engasjement og iherdige innsats som fortolkere av ny norsk musikk. Prisen ble overrakt på Norsk Komponistforenings førjulsfest lørdag 10. desember og bestod av en gavesjekk på 30.000 kroner.

Ensemblet har urfremført og spilt en rekke verk av komponister som Ørjan Matre, Jon Øivind Ness, Ruben Sverre Gjertsen, Mark Adderley, Helge Sunde, Yngve Slettholm, Rune Rebne, Kari Beate Tandberg og Sven Lyder Kahrs, for å nevne noen. Ensemblet startet som en vennegjeng på Norges musikkhøgskole, og målet var å spille ny musikk med en friskhet som kunne gjøre den tilgjengelig for et større publikum. Med tiden har ensemblet etablert seg som en av de fremste fortolkere av norsk samtidsmusikk, og det er i dag å høre på de viktigste arenaene for denne musikken.

Om prisvinnerenEnsemble Ernst har en sinfoniettabesetning bestående av 4 treblås, 4 messing, 5 strykere, klaver, slagverk og dirigenten Thomas Rimul. I tillegg har ensemblet medlemmer på sang og saksofon. Ensemble Ernst fokuserer på nyere akustisk musikk, musikk som er poetisk, ekspressiv og ikke minst musikantisk. Disse preferansene har bidratt til å utvikle ensemblets varme, lyriske klang.

Ensemblet har som mål å framtre som lekent og formidlende, samtidig som det står i spissen av den europeiske samtidsmusikkscenen. Med en aktiv bestillingspolitikk ønsker Ensemble Ernst å stimulere til nyskapning blant norske komponister, samtidig som ensemblet vektlegger repertoar som ikke før har vært fremført av norske musikere.