Livsstil

Suksess mot alle odds

Loveleen R. Brenna staket ut ny kurs. Slik fant hun veien til suksess.

Loveleen Brenna - Foto: Finansavisen

Loveleen Brenna - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
17. april 2012 - 14.48

- Jeg er spent på mottakelsen av boken. Det er spesielt å gi ut en så personlig bok, sier Loveleen Rihel Brenna til HegnarKvinner.

Hun er daglig leder av Loveleen´s konsulentfirma AS og partner i Seema. Onsdag presenterer hun sin nye bok; 'Min annerledeshet, min styrke'.

Hvorfor denne boken?

- Det er mange mennesker med minoritetsbakgrunn som har sterke historier, som har lykkes mot alle odds. Mennesker som har tatt små skritt hver eneste dag, og endt opp med store endringer som har ført dem til suksess. Jeg er en av dem, forteller Brenna.

Hun viser til at det blant annet er gitt ut bøker om tvangsekteskap og vold, men ikke noen som forteller historien om en minoritetskvinnes vei til lederjobb på nasjonalt nivå.

- Det er ikke en biografi, men en sakprosa, sier Brenna.

Les også: Spesiell historie - med universelle mål

Hun mener episodene hun har valgt å fortelle om i boken, nok er ganske generelle.

- Folk kan identifisere seg med enten meg, eller andre jeg skriver om. Min eksmanns tapsopplevelser i forbindelse med flytting til Norge, eller dialogen mellom en mor og en sønn, som har foreldre som kjemper for å få hovedomsorgen for sitt barn. Eller om lojalitetskonflikten barn opplever.

Hvordan kan boken hjelpe andre?

- I boken har jeg vist hvilke utfordringer jeg har møtt i minoritetsmiljøet og majoritetssamfunnet, og ikke minst min indre dialog som utfordret mine egne holdninger.

Det er en bok om selvledelse, tranformasjon og om selvutvikling. Det er en bok om integrasjon og identitetsutvikling og en pendling mellom flere kulturer.

- Det er min historie, men boken er full av teorier som jeg har gjort om til refleksjoner og tanker, forteller Brenna.

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!