Livsstil

Kåret til Norges verste pauserom

I sommer kåret Nespresso Norges tristeste pauserom. Rommet er ikke til å kjenne igjen.

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
20. august 2012 - 12.27

Stemningen blir bedre når arbeidsdagen inneholder gode kaffepauser. Det kan de ansatte på Kjærre Blomster i Fredrikstad skrive under på.

- Det var ikke mye plass for å ta den gode kaffepausen. Det var faktisk sjelden vi brukte det som pauserom, forteller daglig leder Elin Solerød.

En undersøkelse fra Manpower Work Life viser at 65 prosent av arbeidstakerne jobber mer effektivt når arbeidsdagen inneholder gode kaffepauser. Hele 69 prosent sier kaffepausen bidrar til positiv stemning på arbeidsplassen.

Ugjenkjennelig fint

Som premie for å inneha Norges tristeste pauserom, fikk Kjærre Blomster en total makeover av pauserommet gjennomført av Nespresso og interiørstylist Ingvild Hemma. Med fulgte også en Nespresso Business Solutions kaffemaskin. Rommet er ikke til å kjenne igjen.

- Pauserommet på Kjærre Blomster skilte seg ut. Det var kaotisk og ikke et fristende sted å ta en kaffepause. Pauserommet bør tilrettelegge for avkobling og hygge. Det bør være lett å holde rent og ha gode stoler, sier Hemma.

Hun har innredet det gamle lagerrommet på gartneriet til å bli en innbydende oase for de ansatte. Resultatet er så vellykket at til og med kundene vil ta en kaffepause mens de er på blomsterhandel.

- Vi har jo bortimot fått vår egen kaffebar her på gartneriet, og det er veldig stas å invitere gamle fru Hansen på en espresso her på Kjærre. Det var det ingen som hadde trodd for noen måneder siden, sier Solerød.

Smakfullt avbrekk

- Kaffepausen er et verdifullt avbrekk som bidrar til økt trivsel og redusert sykefravær, sier Norden-sjef Kristen A. Hovland i Nespresso.

Han tror flere bedrifter har mye å hente på å tilrettelegge bedre for gode kaffepauser.

- Nordmenn er opptatt av å drikke god kaffe, samtidig er det mange i våre undersøkelser som referer til sur traktekaffe på jobben, sier Hovland.

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!