Livsstil

OXLO-prisen går til Dilek Ayhan

Dilek Ayhan (33) er tildelt årets OXLO-pris for sitt arbeid med å styrke flerkulturell ungdoms plass i norsk samfunnsliv og næringsliv.

Dilek Ayhan - Foto: Finansavisen

Dilek Ayhan - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Karen Thue
26. november 2012 - 12.08

Hun har i mange år vært aktiv i norsk organisasjonsliv med fokus på å skape økt deltakelse og positive oppvekstmiljøer for barn og unge med flerkulturell bakgrunn. Dilek Ayhan har et brennende hjerte for utdanning, gründerutvikling og lederskolering av talenter med interkulturell kompetanse. Gjennom sitt arbeid, og med slagordet "mangfold er lønnsomt", har hun bidratt til å sette mangfold på dagsorden i norsk næringsliv.

Les også: - Vil gjøre Norge mer sexy

Dilek Ayhan er i dag administrerende direktør i selskapet Alarga som arbeider for å forbedre norsk næringslivs konkurransekraft gjennom å øke bedriftenes interkulturelle kompetanse. Alarga hjelper norsk næringsliv med å tiltrekke, beholde og videreutvikle talenter med kjennskap til andre kulturer og språk.

Alargas samarbeidsbedrifter er Orkla, DNB, Akers Solutions, Yara, Statkraft, Cermaq, Telenor, PwC, Thommessen, Selmer og Hafslund.

I 2010 ble Dilek Ayhan valgt ut til å delta på president Barack Obamas internasjonale toppmøte i Washington om entreprenørskap for å utvikle samarbeidet mellom USA og muslimske land. I 2011 deltok hun på det andre internasjonale toppmøte om entreprenørskap i Istanbul etter å ha blitt utnevnt av Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan. I 2012 har hun fått anerkjennelse på EU-nivå for sitt arbeid, og ble nylig invitert til å dele sine erfaringer på et toppmøte for kvinnelige gründere i regi av EU-kommisjonen

Les også: - En myte at alle vil til Norge

Dilek Ayhan har også i mange år ledet og deltatt i den europeiske sammenslutningen av studentbedrifter (JADE), og leder i dag deres internasjonale alumni nettverk og samarbeids- og strategiarbeid.

OXLO-prisen er Oslo kommunes pris til virksomheter og enkeltpersoner som har gjort en spesiell innsats i arbeidet for å skape en romslig, inkluderende og åpen by, fri for fordommer og rasisme. Prisen er på 50 000 kroner. Tidligere vinnere er Nordic Black Theatre i 2010 og Vålerenga mot rasisme i 2011.

Prisen deles ut i Oslo rådhus av ordfører Fabian Stang, onsdag 28.november kl.15.00

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER