Livsstil

Uvanen som fører til hårtap

Et av syv tegn på stress som du kanskje ikke viste om.

Skallet - Foto - Scanpix

Skallet - Foto - Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
10. desember 2012 - 15.00

Desember: Arbeidet skal avsluttes, julegavene skal kjøpes, julebord skal nytes og familiehyggen skal prioriteres. Ikke rart at denne måneden er så stressende!

Men det er viktig å lytte til kroppen når du kjenner deg stressa. For kronisk stress kan føre til hesleproblemer som høyt blodtrykk, hjerteproblemer og depresjon.

Her er syv stress-symptomer du kanskje ikke visste om:

1. Rare drømmer

Drømmer du at du ikke når bussen eller at huset ditt brenner kan det være et tegn på stress.

- Det er dessverre slik at det stresset vi kjemper med i løpet av dagen følger med oss i sengen om kvelden og viser seg i drømmene, sier Lauri Quinn Loewenberg som har skrevet boken 'Dream On It - Unlock Your Dreams, Change Your Life'.

2. Muskelsmerter

Stress kan sette seg i musklene og gi mange ulike typer smerter, i alt fra nakken til stumpen!

3. Tannroblemer

Er du stresset kan du ha tendens til å skjære tenner i søvne, noe som kan irritere partneren din. Det forklarer Debbie Mandel som har skrevet boken 'Addicted to Stress: A Woman's 7-Step Program to reclaim Joy and Spontaneity in Life'. Andre kan gjøre tyggebevegelser i søvne. Begge deler kan gi tannsmerte, og det kan ødelegge tennene. Søk hjelp hos tannleggen hvis du opplever disse problemene.

4. Rot i syklusen

Er en kvinne veldig stresset kan det påvirke hennes menstruasjonssyklus. Den kan bli ustabil, og menstruasjonen kan bli forsinket. I noen tilfeller kan den utebli. Ikke minst kan de kjennes værre og mer smertefulle.

5. Du blir raskere grå i håret

Stress kan føre til at du enten mister håret, eller at det bli raskere grått.

Ifølge The Mayo Clinic kan stress påvirke de hvite blodcellene til å angripe hårfolliklerne og få dem til å stoppe å gro, eller putte dem i en dvale slik at de faller ut ved hårvask.

6. Magen blir forstyrret

Har du det mer travelt enn normal kan det merkes i magen. Stress kan nemlig gi fordøyelsesproblemer, og i mer alvorlige tilfeller kan det utløse irritabel tykktarm, som kan være smertefullt.

7. Du er mer syk

Er du mye syk skal du kanskje titte på om det er stress som forårsaker din skrantende helse.

En undersøkelse fra Carnegie-Mellon University har vist at personer med et høyt stressnivå har dobbelt så stor risiko for å bli forkjøla. Stress påvirker imunforsvaret!

Kilde: Alive.dk

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER