Livsstil

Kan bli årets gründerkvinne

Annette Skeie Jakobsen bak selskapet SmartCare AS er en av de seks finalistene og med i kampen om å vinne én million kroner.

Annette Skeie Jakobsen. Foto: Tomm W. Christiansen

Annette Skeie Jakobsen. Foto: Tomm W. Christiansen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
17. januar 2013 - 09.28

For femte år på rad skal "Årets gründerkvinne" kåres. Alle de seks kandidatene er gode rollemodeller og gode forbilder for andre entreprenører, men kun én kan vinne.

100 prosent

Skeie Jakobsen, som er firebarnsmor med sykepleierutdannelse, forteller at det ikke var planen å starte eget firma i barselpermisjonen. Men så dukket ideen opp.

- Alle tilbakemeldingene jeg fikk på ideen gjorde at jeg bestemte meg for å satse 100 prosent på SmartCare, sier Annette Skeie Jakobsen.

Og det viste seg å være en god idé. Bare det siste året har SmartCares tjeneste DiabetesGuard vunnet tre prestisjefulle nasjonale priser, e-helseprisen, Rosing prisen og Smartprisen.

- Å være med i finalen som Årets gründerkvinne er en stor ære for meg! Omtalen det gir SmartCare, gjør at flere får vite om tjenesten vår. Og dersom vi skulle være så heldige å vinne én million, så lanserer vi en ny tjeneste til sommeren som skal redde enda flere liv, sier Skeie Jakobsen.

24-timers varslingstjeneste

I januar 2011 etablerte sykepleier Skeie Jakobsen SmartCare AS. Hennes utgangspunkt for ideen til tjenesten DiabetesGuard var at hun selv opplevde å bli pårørende da hennes mann fikk diabetes type 1 i september 2010. Hun har tidligere startet stiftelsen "Livsglede for eldre".

SmartCare leverer mobil trygghetsalarm for kronisk syke. Tjenesten styres fra smarttelefoner som kobles opp mot en 24-timers varslingstjeneste. SmartCare har to produkter som kobles opp mot denne, SmartCare Trygghetsalarm og DiabetesGuard. Det unike med varslingssystemene er at de varsler dine pårørende om at du trenger hjelp, når du ikke er i stand til å varsle selv.

- Annette Skeie Jakobsen er en unik gründer med et unikt produkt. Hun har gjennom egen erfaring sett behovet for produktet, og samtidig vist en fantastisk evne til å koble seg til gode miljø både faglig og økonomisk. Med de tre prisene hun har vunnet det siste halvåret, viser hun at dette er et unikt produkt som har stor samfunnsnytte. Et supert innovasjonsprosjekt som nå ser ut til å kunne lykkes også kommersielt, sier Anne Britt Bjørdal fra Innovasjon Norge, Agder.

De seks nominerte er:

Astrid Skreosen (37), Telemark - ASAP Norway AS

Silje Rabben (26), Sør-Trøndelag - Kaliber Industridesign AS

Anne Marthe Dalseide (30), Hordaland - Propio AS

Annette Skeie Jakobsen (34), Vest Agder - SmartCare AS

Anne Kristine R. Grude (40), Oslo - Socialboards AS

Linda Svedal Walsøe og Ragnhild Wik (42), Østfold - Wik & Walsøe AS

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER