Livsstil

Hagen viser privat kunstsamling

Kunstsamlingen til Stein-Erik Hagens investeringsselskap Canica viser utvalgte verk på Munch-museet fra 1. mars.

Caroline Hagen Kjos, Stein Erik Hagen, Camilla Hagen - Foto - Scanpix

Caroline Hagen Kjos, Stein Erik Hagen, Camilla Hagen - Foto - Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
15. februar 2013 - 13.34

Samtidig som den internasjonale suksess-utstillingen "Det moderne øye" går inn i sine siste dager, lanserer Munch-Museet på Tøyen i Oslo det som kan bli nok en usedvanlig kunstopplevelse.

Det er investeringsselskapet til Stein Erik Hagen og tre av hans barn, Canica AS, som stiller ut utvalgte verk fra sin private samling ved museet fra 1.mars. Ustillingen har fått navnet "Fra Munch til Slettemark".

"En ambisiøs privatsamling bygget gjennom et grundig kunsthistorisk arbeid er ikke hverdagskost i norsk kunstliv. Mens toneangivende privatsamlere flokker seg om samtidskunsten, går Canica kunstsamling i stedet bakover i tid og konsentrerer seg om nordisk maleri fra begynnelsen av forrige århundre og frem til sekstiårene", skriver Munch-museet på sine hjemmesider.

For første gang skal den unike samlingen vises for publikum, på Tøyen.

Fra Munch til Slettemark vil ifølge museet legge vekt på de ekspressive tendensene Edvard Munchs maleri var inspirasjonskilde til og en del av. Den rommer derfor også nord-europeisk kunst i form av tysk ekspresjonisme - med kunstnere som Eric Heckel, Karl Schmidt-Rotluff og Emil Nolde - samt COBRA-gruppen med Asger Jorn i spissen.

Den norske kunstneren Kjartan Slettemark (1932-2008) og andre kunstnere fra sekstiårene danner det tidsmessige ytterpunktet. Utstillingen gir dermed et fortettet bilde av moderne nordisk og nord-europeisk maleri, skriver Munch-museet.

Utstillingen er kuratert av Jon-Ove Steihaug og Steinar Gjessing.

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER