Livsstil

Shoppestopp gjorde Irinas liv bedre

Forfatter av boken Shoppingfri, mener at livet har blitt både enklere og bedre etter hun stoppet å shoppe klær.

Artikkel av: Karen Thue
8. januar 2014 - 13.32

Irina Lee (37) kjøpte ingen klær til ungene sine i fjor, og i år har hun kjøpt noen strømpebukser.

- Livet uten shopping er lykkeligere og lettere, sier tobarnsmoren, som snart har gjennomført to års shoppingdetox til magasinet Mamma.no.

Det begynte som et artig påfunn over en øl med to venninner.

- Jeg var forberedt på at skulle bli vanskelig. At det skulle føles som et stort offer å la være å kjøpe en ny topp jeg så i vinduet eller ullundertøy på tilbud. Men så oppdaget jeg at det var så givende! Livet ble faktisk bedre. Jeg fikk mer tid og ro, sier Irina Lee til mamma.no.

Hun var ikke noen storshopper før heller. Likevel følte hun at det å kjøpe klær tok mye tid og krefter.

- Jeg fulgte med på hva som var moderne, gikk og så i vinduene i Bogstadveien og brukte tid på å tenke på om og når jeg skulle kjøpe noe nytt. Jeg hamstret ulltøy på tilbud og lot meg rive med av «3 for 2»-kampanjene hos de store kjedene. Nå er alt det borte fra livet mitt. Nå ser jeg i butikkvinduer og tenker bare at det er latterlig. Leopardmønster i år, ribbestrikk i fjor - alt for å få oss til å kjøpe noe nytt. Det er som å ha våknet opp etter å ha blitt lurt i årevis, sier journalisten, som i høst har gitt ut bok om sitt første år uten shopping: Shopping fri - et år uten shopping.

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK