Livsstil

Yey for Mr. Bay

Mr. Bay er som en langrennsløper av den gamle sorten: Rask, flink og ydmyk.

Artikkel av: Karen Thue
13. januar 2014 - 10.39

- Det er så stille her at jeg føler jeg må hviske, sier Long og bøyer seg over bordet.

Short nikker utilpass, og ser seg rundt i det mørke lokalet på Tjuvholmen.

De to har nettopp sett en tykk, skamløs måke gjøre dagens frekkeste brekk: en halv grillpølse rett ut av hendene på et tilfeldig offer. Anmelderne var skrubbsultne de også, men bestemte seg for å vente høflig på servitøren isteden. Hun viste heldigvis langt bedre manerer enn den bryske bryggefuglen, og tok vennlig imot yttertøyet deres før hun viste vei til et vindusbord i den akk så tomme og lydløse restauranten.

- Det hadde vært fint med litt musikk, hvisker Long videre.

Et nanosekund senere høres dempede toner fra enden av lokalet.

- Slutt på stillhetstyranniet, sier Short på utpust, og lar skuldrene falle et hakk.

UTENFOR ER MÅKENE fordrevet til fordel for stressede dresser som går passgang mot det forjettede lunsjland. Samtlige har droppet yttertøyet i anledning septembertemperaturen som herjer - denne januardagen også.

Lunsjduoen bestiller en chef lunch, som er en smakemeny for to. Kjøkkenet skal være en blanding av thailandsk og vietnamesisk, men rettene i smaksmenyen er fritatt for den ofte obligatoriske - og dominerende - kokosmelken. Heldigvis.

I løpet av kort tid står et svært innbydende fat med asiatisk tapas på bordet.

- Pannestekt foie gras blir aldri feil, applauderer Long.

- Men jeg skulle gjerne sett litt mer garnityr. Det eneste grønne innslaget på hele fatet er avokadobitene som gåseleveren er dandert på.

- Enig, selv om jeg lever godt med disse lekre, små munnfullene, sier Short, og kaster et frydefullt blikk på biter av indrefilet av okse, innbakt kylling, laksesashimi og fritert scampi.

SOM OM IKKE DET VAR NOK toppes gildet med dagens varme thairett: Red curry lamb.

- Konsistensen på lammet i den tykke, søtlige sausen gir meg litt følelsen av kinesiske restauranter tidlig på 90-tallet. Ikke verst altså, men det kunne vært litt mer knas, sier Short.

- Det er en svak ettersmak av grønnsåpe i den sausen, sier Long prøvende.

Long slipper å høre seg selv tygge, ettersom stadig flere gjester entrer lokalet.

- Se hvem som er gribbene nå, ler hun.

Når de omsider folder tøyserviettene på bordet, er det få rester igjen å spore. Dessertkartet, som lokker med en asiatisk tvist, får duene ta seg av.

LONG & SHORT

Mr. Bay

Thai-vietnamesisk restaurant på Tjuvholmen i rolige omgivelser og stort, åpent lokale. Servitøren er blant de høfligste og mest effektive Lunsjguiden har møtt på sin vei. Maten holder god kvalitet, uten å være revolusjonerende, menyen er enkelmen solid. Hit kan kunder trygt medbringes.

Sted: Olav Selvaag Plass 3.

Tid før maten kom: 11 minutter

Besøkt: 8. januar.

Pris lunsjretter: 169 - 277 kroner.

Terningkast: 5

Anmeldelsen var publisert i Finansavisen lørdag 11. januar 2014.