Livsstil

6 romantiske tips til soverommet

Kanskje du skal la denne Valentindagen være starten på det året som du tok kjærligheten på alvor?

Artikkel av: Karen Thue
14. februar 2014 - 10.37

I dag er det 14. februar og verden feirer Valentin dagen. Vi skriver kjærlighetskort. Kjøper blomster og sjokolade. Styler oss, og spiser en romantisk middag.

Handelsstanden bruker sin makt til å selge ekstra sjokolade og blomster. Prisene på røde rose skyter i været og det blir en dag som glammer opp en grå februar hverdag.

Din Valentin

Hvem Valentin dagen er kalt opp etter er det mange som mener noe om.

En av de hotteste historiene er om de to tidligkristne martyrene Sankt Valentin og hans kjæreste Julia. Valentin ble fengslet av den romerske keiseren Claudius for sin tro, og siden dømt til døden. Han skal da ha skrevet et brev til sin Julia rett før han var ble drept. Han ber henne holde seg til sin Gud. Brevet ble undertegnet "… fra din Valentin".

Enten du vil spice opp det forholdet du er i eller tiltrekke deg en partner kan du gjøre enkelte ting i hjemmet ditt for å legge forholdene til rette.

Feng shui er en måte å strukturere hjemmet for å tiltrekke seg suksess i alle områder av livet. Vi kan godt si at våre ytre omgivelser speiler det indre. Starter vi med å endre ting i hjemmet får det ringvirkning. Det spiller ikke noen rolle hvor du starter. Det blir som høna eller egget, hva som kom først spiller ingen rolle.

Start på soverommet

Når det gjelder kjærlighetslivet skal du starte med soverommet. Får vi ikke sove og ladet batteriene om natten er det vanskelig å ha overskudd og da er det ofte kjærlighetslivet som kommer sist i køen i prioriteringene. Hvis vi ikke er helt nyforelsket da.

Soverommet skal være avslappende, inspirerende og sanselig. Et sted som vi elsker å være. Dårlig søvn gir oss dårlig kjærlighetsliv. Vår evne til å tjene penger blir svekket, det samme blir helse og familieforhold. Og ikke minst måten vi behandler oss selv.

Soverommet er vår intime sfære hvor vi er nakne. Derfor bør soverommet være både koselig og sensuelt. Her kan vi manifestere det kjærlighetsforholdet vi ønsker å ha. Eller tiltrekke oss. Bring inn romantikken i soverommet og du bringer romantikk i forholdet.

Er det så enkelt? Ja og nei, det er et sted å starte for å endre fokuset i hverdagen, for der hvor fokuset er - der går også energien.

Her er noen enkle feng shui tips for å invitere romantikken til soverommet.

1. Law of Attraction

Alt er energi og alt vi omgir oss med snakker til underbevisstheten.

Gå gjennom alt du har på soverommet. Spør deg selv - er dette noe jeg vil tiltrekke meg i livet mitt?

Flytt bilder av familie og barn til andre rom som stuen eller gangen. Soverommet er stedet hvor du skal koble av og pleie kjærligheten. La det kun henge romantiske bilder, gjerne av dere i lykkelige øyeblikk på veggene.

Er du singel og vil ha en mann? Lag en collage med bilder av hvordan du vil ha livet ditt. Inviter til middagsselskaper. Vær aktiv og foroverlent. Drømmeprinsen kommer ikke dumpende ned gjennom pipa. Ta et matlagingskurs. Skap et varmt levende hjem, som ønsker deg velkommen. Tenk hvis drømmeprinsen plutselig kom innom: Er hjemmet ditt sånn at du vil invitere han inn?

2. Trygghet

Når vi sover eller elsker skal vi føle oss trygge. I energisystemet vårt ligger det latent en forsvarsmekanisme som kommer på autopilot dersom vi ikke kjenner oss beskyttet. Seng som ikke er solid, uten sengegavl, eller at sengen er rett under et vindu gjør at vi føler oss utrygge. Dette er på et subtilt nivå. Få klare å sette fingene på akkurat hva det er - annet at det er «noe» som ikke stemmer. Her er en liten sjekkliste til sengen din:La det være en solid vegg bak senga.

- Hvis den er plassert under vinduet, sørg for en solid sengegavl.

- Unngå lampe rett over sengen.

- Flytt sengen vekk fra tunge bjelker i taket.

3. Rot og orden

Gjelder like mye i soverommet som resten av boligen.

Det er lite sexy med sure sokker eller klær som ligger strødd utover gulvet. Jeg har sett tørkestativ og skittentøydunken på soverommet. Noen lar soverommet være den ekstra boden de mangler og det er en kamp å bane seg vei til senga. I sånne hjem blir jeg ofte tilkalt for å redde ekteskapet. (Feng Shui konsulent er et allsidig yrke).

Men stopp litt, det er jo her inne du skal PLEIE forholdet. Må du kjempe deg frem til senga er det stor sannsynlighet at du ikke tar kjærligheten på alvor, enten den er i livet ditt eller du vil ha den. Rydd og lag soverommet som et hellig rom hvor du ærer kjærligheten.

4. Farge

Lys, delikat og lekker skal fargene på soverommet være. Farger er vibrasjon. Sterke farger er stimulerende, og de fleste har mer enn nok stimuli i hverdagen. Vi trenger å ha det avslappende. Pasteller er ideelt. Mørke farker er dystre, tunge og kan virke depressive. Knallsterke farger er for oppkvikkende. Du kan gjerne bruke sterkere farger på sengeteppet og gardiner, men la veggene være nøytrale.

5. Kast ut TV-en, hjemmekontorer og treningsutstyr

Soverom er din sensuelle sone for hvile, lidenskap og fornyelse. Kast ut TV-en, hjemmekontor og treningsutstyr. Arbeidsliv, trening og å se på TV er alle Yang (aktive) aktiviteter. Dette bør gjøres i de mer aktive områdene i hjemmet. Det er ikke rart kjærlighetslivet kjølner når en ligger og svitsjer kanaler og en ligger og leser aviser med negative nyheter fra alle verdens hjørner.

Har du en liten leilighet og soverommet er eneste stedet å sette en arbeidskrok? Del av rommet med et skjermbrett. Sett Pc og Tv i et lukket skap når du legger deg.

6. Fjern speil

Speil reflekterer bevegelse og aktiverer energi. Pass på at du ikke ser deg selv i speilet når du ligger i senga. Har du speildører på garderobeskapet? Kjøp en lett gardin og heng over. Du merker forskjellen. Du kan også male over glasset. Tre strøk med maling dekker, eller finn en lekker tapet som du klistrer over.

Annerledes Valentin

Lag en annerledes Valentin dag i år. Inviter romantikken inn i soverommet og bli i senga. Ta med Champagne og mørk sjokolade, begge kjent som afrodisiakum. Å feire kjærligheten er mellom to mennesker og kan ikke kjøpes for penger. Men du trenger grunnlaget for å la romantikken blomstre og det får du ved å skape romantiske omgivelser. Det er ikke like lett når kaoset råder.

Kanskje du skal la denne Valentindagen være starten på det året du tok kjærligheten på alvor? Start med soverommet, så skal du se at det får ringvirkninger i alle områdene av hjemmet og livet ditt. Lykke til, kos deg og nyt resultatene av at du fulgte mine tips!

Nina Wolther - Er feng shui konsulent, inspirator, blogger og feng shui lærer. Hun har jobbet med feng shui i inn og utland de siste 12 årene, gjennom foredrag, kurs og konsultasjoner.

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK