Livsstil

Skal teste Botox i kampen mot kreft

Forskerne ved NTNU i Trondheim har brukt mus med magekreft i forsøket.

botox lips.jpg

botox lips.jpg

Artikkel av: NTB
21. august 2014 - 05.17

Forsøk med bruk av Botox mot magekreft har gitt så gode resultater ved forskning på dyr ved St. Olavs hospital i Trondheim at sykehuset har fått godkjenning til å teste det ut i en studie på kreftpasienter.

Forskerne ved NTNU i Trondheim har brukt mus med magekreft i forsøket. Det er utviklet en metode som gjør at kreftsvulsten krymper eller stanser, melder NRK.

Forskningen har gitt så gode resultater at sykehuset har fått godkjenning for å teste det ut i en studie på kreftpasienter.

– Vi har fått godkjent et prosjekt som gjelder pasienter med magekreft som ikke kan opereres, og som har prøvd alle andre behandlingsmuligheter, sier kirurg Gøran Andersen ved St. Olavs hospital.

Metoden er å injisere Botox direkte inn i og rundt svulsten for å se om det kan bremse svulstutviklingen. Dette blir gjort via gastroskopi, en enkel og rask metode som kun betyr et lite inngrep for pasienten.

Forskningen, som er utført sammen med Columbia University i USA, vekker internasjonal oppsikt og blir nå publisert i Science Translational Medicine.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.