Livsstil

Høye hæler gjør menn mer hjelpsomme

Jo høyere hæler en kvinne har, desto mer hjelpsomme blir mennene.

Høye hæler - Foto - Scanpix

Høye hæler - Foto - Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
24. november 2014 - 10.11

Har du bruk for en hjelpende hånd fra en mann, bør du overveie hvilket fottøy du tar på. En ny fransk undersøkelse viser nemlig at høyden på kvinners skohæler påvirker menns adferd, skriver voksnekvinder.dk.

Undersøkelsen er basert på studier, der Nicolas Gueguen fra Université de Bretagne-Sud i Frankrike har observert hvordan menn var mer hjelpsomme overfor kvinner i høye hæler sammenlignet med kvinner i flate og fornuftige sko.

Resultatene viser at menns hjelpsommhet stiger med høyden av hælene.

Mens 41 prosent av menn ga hjelp til en kvinne i flate sko som etterspurte respondenter til en undersøkelse om matvaner, steg hjelpsomheten til 82 prosent overfor kvinnen når hun hadde på høye hæler. Da kvinnen var iført mellomhøye hæler var det 60 prosent av mennene som hjalp til.

Mens 61 prosent av menn plukket opp hansken for kvinnen i lave sko, hjalp hele 93 prosent av menn henne i høye hæler.  

- Hælhøyden på kvinnesko har en sterk effekt på mennes adferd, oppsumerer Geuguen, som hevder resultatene av disse undersøkelsene nok en gang avslører hvordan menn fokuserer på kvinners fysiske egenskaper når de skal dømme og interagere med det motsatte kjønn.

Han understreker at det kreves ytterligere forskning for å vurdere om menns adfærd skyldes de høye hælene i seg selv, eller om de medfører en annen måte å bevege seg på.

Han tror en del av forklaringen er at kvinnelige modeller ofte har høyhælte sko i mediene, hvilket får menn til å knytte slike sko til en større seksuell interesse.