Livsstil

Professor: Å smile kan gi deg rynker

Å smile kan gi oss rynker, men det betyr ikke at du skal la være, mener professor Mona Gohara.

Victoria Beckham - Foto - Scanpix

Victoria Beckham - Foto - Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
19. januar 2015 - 12.54

Hvis du ikke synes det er så mye å smile av for tiden kan det være bra for ansiktshuden din dersom du vil unngå rynker, skriver avisen.dk. Store smil bidrer nemlig til flere linjer, forteller doktor og professor i dermatologi ved Yale University, Mona Gohara.

- Fra et vitenskapelig synspunkt gir det mening. Med tiden begynner du å miste kollagen og elastin i huden din. Det er progressivt, men det starter i 30-årene og 40-årene, og når du gjentatte ganger bruker ansiktsmusklene dine for å smile, så vil du også begynne å kunne se små linjer med tiden.

Betyr dette at en sur person får færre rynker enn hun som alltid er glad?

Ikke nødvendigvis, forklarer doktor Mona Gohara. Det er nemlig mange andre faktorer som spiller inn på utviklingen av rynker.

- Det er ingen tvil om at alle folk vil få rynker rundt munnen fra alminnelige ansiktsbevegelser. Men det vil vise seg forskjellig hos alle, fordi gener og solskader også spiller inn.

- Selv om vi skulle få en rynke eller to av å smile, så vil doktor Gohara på ingen måte fraråde folk det.

- Jeg er slett ikke en som oppfordrer folk til å slutte med å smile, sier hun og trekker frem de dokumenterte og positive effektene av å smile: Det gjør deg attraktiv og tilnærmelig, letter stress og angst og styrker immunforsvaret.