Livsstil

Maskinen som forteller deg hvor gammel du egentlig er

Med en enkel hudanalyse kan ekspertene se hvor gammel huden din egentlig er.

Foto: scanpix

Foto: scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
7. mars 2015 - 09.35

- Maskinen og analysesystemet Visia gir deg en klar pekepinn på hvor du er på vei, forteller Isabella Bukurie Krasniqi, klinikksjef ved Elite Helse på Røa.

Hun peker på en trummellignende maskin, tilpasset ansiktets form.

- Selve analysen skjer ved at maskinen skanner og fotograferer ansiktet fra tre ulike vinkler. Deretter sammenlignes resultatene med over 100 andre testpersoner i samme alder, kjønn og hudtype og man får en prosentvis vurdering av flekker, rynker, hudkonsistens, porer, UV-flekker, brune flekker, røde områder og porfyringer, forteller Krasniqi.

Med andre ord - får man vite hvordan det står til med mange av de tingene som ikke enda er synlig, men som vil bli synlige dersom man ikke tar tak. Og ifølge Krasniqi er det bare å komme i gang.

- Det handler om å forebygge fremfor å behandle, og behandle fremfor å endre, sier klinikksjefen. Hun er opptatt av at man skal planlegge hudrutiner og hvilke behandlinger man skal ta og hvorfor, og mener tidenfor vanlige ansiktsbehandlinger er forbi.

- Med Visia kan man også enkelt dokumentere effekten av behandlingene som utføres, sier Krasniqi. Med andre ord kan du se om de behandlingene du får utført har effekt.

Ved hjelp av maskinens programvare sammenliknes antall funn av rynker, kar og pigment med en database av «normalpasienter» og kalkulerer ut «hudalder» på grunnlag av denne informasjonen.

- Hvor mye kan man «gå ned i alder» ved rett behandling?

- En hud som gløder sunnhet er vår første prioritet. Ofte er det svært lite som skal til for at huden ser 10 år yngre ut på bare seks uker, sier Krasniqi. Som forteller at de kan redusere akne, solskader, store porer og fremtredne rynker på en trygg og effektiv måte, på relativt kort tid.

- Vi arbeider med en naturlig tilnæring, det betyr at vi tar hensyn til naturlige ansiktsuttrykk, og fremhever det naturen har gitt. Det handler om å oppnå symmetri og harmoni. Man skal ikke lenger se at man har tatt behandlinger, sier Krasniqi og legger til;

- Dersom man kan se at noen har tatt behandlinger eller inngrep, da er det et dårlig resultat.