Livsstil

Begynte å male etter hjernesvulsten - nå stiller hun ut på Tjuvholmen

Da Hedda Kise trente seg opp igjen etter hjernesvulsten, innså hun at hun hadde en egen evne til å lage fine ting.

Hedda Kise - Foto - Scanpix

Hedda Kise - Foto - Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
2. september 2015 - 11.01

- Jeg blir helt euforisk, jeg, av å få lov til å vise fam og snakke om dette. Endelig noe jeg brenner for igjen, sier Hedda Kise til Dagbladet.

TV2-programlederen fikk i 2007 beskjed om at hun hadde hjernesvulst og måtte opereres samme dag. Etter flere operasjoner havnet hun på Sunnaas. Først nektet hun å bli med de andre pasientene på hobbyrommet, men snart ble hun hekta.

- Jeg vile kommunisere, men fikk det ikke til muntlig lenger. Da ble kunsten redningen, sier Kise, som ikke sluttet å male da hun kom hjem fra Sunnaas, men heller tok en rekke kurs hos flere profilerte kunstnere.

Og snart får hun vise frem kunsten sin for flere. Galleriet Fineart, som er eid av Aller, har tatt inn Kise i sin kunstnerstall, og fra i dag er bildene tilgjengelige på nettsidene deres. Fra og med 21. september blir de å se på veggene i galleriet på Tjuvholmen.

- Det er kjempeskummelt. Men jeg er klar for det. Tidligere har jeg ikke vært det, sier Kise.