Livsstil

Hvilken stress-type er du?

Det er ikke slik at det er de samme tingene som stresser oss alle.

Stress - Foto - Scanpix

Stress - Foto - Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
4. november 2015 - 15.00

Det er viktig å kjenne sin personlighet godt, slik at man kan unngå de tingene som bidrar til at man blir stresset, skriver Avisen.dk.

Sarabjörk Vicktoria Müller, som jobber ved No Stress Akademiet i Sverige, beskriver fire personlighetstyper når det gjelder stress, ifølge nettstedet.

Her kan du avgjøre hvilken du er:

Uglen: Skal alltid ha rett. Deltar med skråsikkerhet og påståelighet, men forholder seg taus i persondrama. Uglen er den fødte analytiker, revisor, ingeniør eller strateg.

Obs: Uglen taper energi hvis ikke den får gjøre tingene i sitt tempo og med sine systemer. Den får energi ved å lade opp alene. Natur er også bra.

Fredsduen: Den stille, rolige som alltid er parat til å hjelpe andre. Den fødte omsorgsarbeider, sekretær eller assistent.

Obs: Fredsduen taper energi ved å gi for mye av seg selv. Konflikter og dramatiske relasjoner er ødeleggende. Lader opp alene eller med andre fredsduer. Rolige omgivelser, myke rammer og søvn er viktig.

Papegøyen: Fargerik, snakkesalig og enormt sosial. Den fødte nettverker. Ofte dyktig innen kommunikasjon, HR og salg.

Obs: Får energi av å være sosial. Har stort kjærlighetsbehov og genererer masse energi når følelsen av tilknyting til andre mennesker oppstår. Taper energi hvis den kjeder seg. Kan bli utbrent.

Ørnen: Treffer raske beslutninger og er gjennomført i alt det som betyr noe for den. Går foran og lar andre følge etter. Ørnen bryr seg ikke om bagateller. Den fødte leder.

Obs: Får energi av å nå mål. Lader opp alene. Taper energi når utålmodigheten presser på. Å vente i kø er det verste. Sosiale begivenheter tar mye krefter.