Livsstil

Johaug tok seieren på fem kilometeren i Ruka

Therese Johaug sikret seg en suveren seier på 5-kilometeren i fri teknikk i Ruka lørdag. Hun slo Charlotte Kalla med 17,6 sekunder.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
28. november 2015 - 11.17

Johaug tok teten fra start og gikk et kjempeløp. Hun var aldri truet underveis, selv om svenske Ida Ingemarsdotter tok noen få sekunder innpå henne mot slutten.

Tiden til Johaug, som også overtok ledelsen i minitouren, var 11.23,8. Det viser at hun gikk med stort fart hele veien, og teknikken satt også som den skulle.

– I det siste har jeg jobbet mye med tenikk og fart, og det er morsomt å se at jeg får klaff og betalt for all den treningen jeg har nedlagt, sa Therese Johaug til FIS-TV like etter målgang.

Kalla ble slått med over 15 sekunder og tapte noen få ekstra sekunder på et lite fall i den siste bakken før mål. Ingemarsdotter på tredjeplass var 25,4 sekunder bak vinneren. Deretter kom Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Kerttu Niskanen fra Finland og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som perler på en snor.

– Ingenting er avgjort på denne touren, for det er mange som kommer til šå jakte på meg på ti kilometeren søndag. Det er veldig tett, så det kommer til å bli et rotterace, sa Johaug til NRK.

– Det var et veldig godt løp jeg gikk på denne 5-kilometeren. Løpsopplegget klaffet akkurat som jeg håpet, mente Johaug. (©NTB)