Livsstil

- Vi trenger flere jenter i bransjen

Det trengs flere kvinner i IT-bransjen, fastholder Christine Korme, direktør i Abelia.

Christine Korme, kjent fra TV 2 - Foto: Scanpix

Christine Korme, kjent fra TV 2 - Foto: Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
2. november 2015 - 11.00

"Hvordan er du som leder?" blir Christine Korme spurt i et intervju med DN.

Korme sluttet i TV 2 etter 17 år og ble i 2010 kommunikasjonsdirektør i Microsoft. I mai ble hun direktør for digitalisering og fornying i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.

- Jeg tror jeg er tydelig. Jeg vet hvor jeg vil. Jeg er alltid, jeg vil i hvert fall være, åpen for gode ideer, svarer hun.

På spørsmål om hvordan hun avreagerer, innrømmer hun at det blir en del TV-titting.

- Jeg ser mye på nyheter, følger med på politikk i USA... nei, nå hørtes jeg utrolig kjedelig ut! Når jeg ikke gjør det - og her kommer forkjærligheten for levende bilder inn - ser jeg å tv-serier. Jeg burde sagt jeg løp maraton, men jeg gjør ikke det. Jeg elsker tv-serier ser Korme som nevner "House of Cards", "Westwing" og "Homeland" som noen av favorittene.

På Nito-kongressen sa Abelia-direktøren at it-bransjen trengte flere jenter. Det holder hun stadig fast ved.

- Ja, vi snakket om studenter og da sa jeg at vi trenger flere jenter i bransjen. Det er fantastiske karrieremuligheter, og man blir ønsket velkommen. Det er ihvertfall min erfaring, sier Korme til DN.