Livsstil

Nå skal det være "koselig" i norske hjem

Glem kjølig minimalisme - nå skal det være koselig!

Dagny Thurmann-Hoelseth - Foto - Fargerike

Dagny Thurmann-Hoelseth - Foto - Fargerike

Artikkel av: Karen Thue
6. januar 2016 - 13.55

- I Norge og internasjonalt er det koselige i stigende grad etterspurt. Under årets designmesse vil vi utforske temaet «The Return of Cosy», sier Dagny Thurmann-Moe, kreativ leder for Oslo Design Fair som arrangeres på Lillestrøm fra 28.-31. januar, til Botrend.no.

Temaet «The Return of Cosy» skal utforskes gjennom foredrag fra kjente fagpersonligheter.

- Vi har lenge sett en tendens med fokus på kvalitet og at vi ønsker å omgi oss med ting som betyr noe. I en stressende hverdag er kosen mer verdsatt enn noensinne, sier Dagny Thurmann-Moe som er overbevist om at det koselige er en motreaksjon til det kalde, minimalistisk hjemmet.

Hun understreker at det som er koselig er veldig personlig, og at det ikke finnes noe fasitsvar. Thurmann-Moe har likevel noen faste elementer som bør være på plass for å skape årets koseligste hjem:

- Grønne planter, tekstiler, farger, ordentlige materialer og godt håndverk er gode ingredienser som skaper en god og behagelig atmosfære.

Og fargene skal gjerne være varme og litt støvete i nyansen, ifølge Thurmann-Moe som har arbeidet som fargekonsulent i en rekke år.