Livsstil

Verdens 50 beste spisesteder er kåret

Verdens beste restaurant er Eleven Madison Park i New York. Ingen norske restauranter er blant de 50 beste. Danskene tok 19.-plassen under showet i Melbourne. 

Kokker i arbeid - Foto: Scanpix

Kokker i arbeid - Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
5. april 2017 - 15.25

Det er Daniel Humm som er kjøkkensjef på Eleven Madison Park. Han klarte å skyve fjorårets italienske vinner, Osteria Francescana, ned fra førsteplassen. Den italienske restauranten måtte i år se seg fornøyd med andreplass i konkurransen, som foregikk under et storstilt show i Melbourne onsdag.

Den spanske restauranten El Celler De Can Roca kom på tredjeplass.

Danmark kan, som eneste land i Norden, sole seg i glansen blant verdens beste spisesteder. Geranium i København kom nemlig på 19. plass, mens Relæ, også den med beliggenhet i Danmarks hovedstad, kom på en 39. plass.

(©NTB)