Livsstil

Hvordan bevare kjærligheten i tidsklemma?

Familie - Foto - Scanpix

Familie - Foto - Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
22. september 2017 - 09.33

I en hektisk småbarnsperiode, er det fort å føle seg utilstrekkelig i parforholdet, skriver Adressa.no. Mange kjenner på tidsklemma.

Parterapeut Bjørk Matheasdatter mener imidlertid mange tror det er mer som må til enn det som faktisk er tilfelle. Ofte er det små ting som skal til. Man trenger ikke å reise på kjærlighetstur til Paris. 

– Det kan være så enkelt som at man lytter når en forteller noe fra arbeidsdagen eller fra dagen med babyen eller å se at skittentøykurven flyter over og dermed setter på en vask. Det å la den andre sove kan være en av de viktigste kjærlighetserklæringene vi kan gi hverandre når vi har små barn, sier hun.

Det å skaffe barnevakt en fast dag i uken eller måneden, kan også være et godt bidrag i parforholdet.

– Men bytt på å være den som legger planene for kvelden. Finn på noe litt uventet og overrask den andre. Å se kjæresten i en annen situasjon kan få frem gode følelser, sier hun og påpeker at småbarnsperioden mer enn noen gang krever at man prioriterer det som er viktig for familien og parforholdet.

– Småbarnstiden er travel, så det er kanskje ikke da du skal ta videreutdanning, bytte jobb, pusse opp huset eller gjøre andre ting som krever mye tid og energi.